STUKJE HISTORIE;

Historie Restaurant Klein ZwitserlandRestaurant Klein Zwitserland geldt als een van de bekendste horecagelegenheden met een rijke historie, eigenaresse Ina van Rijswijk – Eelman neemt je graag even mee terug in de tijd!
In 1925 werd het pand waarin Restaurant Klein Zwitserland gevestigd is gebouwd, het is dan ook niet weg te denken uit het straatbeeld van het Julianaplein.

In 1930 startte familie van de Wel er: Pension Klein Zwitserland, een vaste prik voor het horecaleven in het dorp was geboren! Na de oorlog bloeide het pension weer op en omstreeks 1960 werd het verkocht aan Toon Rutte, deze maakte er een café van met daarnaast een cafetaria. Op de hoek werd er in die tijd een dancing gebouwd, deze kreeg ook de toen al klassieke naam Klein Zwitserland.

In 1975 begon er een familie een Chinees Restaurant, na 3 jaar vertrok deze familie met de noorderzon na een uitslaande brand op de bovenverdieping. Hierna zijn er veel wisselingen van eigenaren geweest. Zo startte mevrouw Hassing er in 1981 een café dit werd in 1987 verkocht aan Piet Schouten die het vervolgens in 1991 aan de familie Kramer verkocht.

Sinds 1993 werden wij eigenaar en noemde het Restaurant Brasserie Klein Zwitserland en staat er ruim 20 jaar later een van de bekendste en lekkerste restaurants van ons dorp!
Geroemd door de ongedwongen sfeer en bekend van de lekkerste
grillspecialiteiten geserveerd aan een hangende spies boven het bord.

Ik heet u hartelijk welkom in ons mooie restaurant!

Ina van Rijswijk – Eelman