STUKJE HISTORIE;

Een stukje historie
Restaurant Klein Zwitserland is al decennialang een begrip in ons dorp, en eigenaar Wilco neemt je graag mee terug in de tijd.
In 1925 werd het pand waarin ons restaurant is gevestigd, gebouwd. Het is sindsdien een iconisch onderdeel van het Julianaplein. In 1930 startte de familie Van de Wel hier Pension Klein Zwitserland, dat al snel een vaste waarde werd in het dorpsleven.
Na de oorlog kende het pension een nieuwe bloei. Rond 1960 werd het verkocht aan Toon Rutte, die er een café met cafetaria van maakte. Op de hoek verscheen destijds een dancing, die ook de naam Klein Zwitserland kreeg.
In 1975 opende er een Chinees restaurant, maar na drie jaar verdween de familie plotseling door een brand op de bovenverdieping. Daarna volgden vele wisselingen van eigenaren. In 1981 begon mevrouw Hassing er een café, dat in 1987 werd overgenomen door Piet Schouten, en in 1991 door de familie Kramer.
Sinds 1993 is Ina van Rijswijk-Eelman de eigenaresse en noemde zij het Brasserie Klein Zwitserland. Sinds dit jaar heb ik, Wilco, het restaurant overgenomen. Ik ben al sinds 2006 de chef-kok van Klein Zwitserland en ben trots om deze mooie onderneming voort te zetten.
We zijn bekend om onze heerlijke, gigantische schnitzels met verschillende toppings, zoals een truffelschnitzel met gratineren kaas en truffelmayonaise, gigantische cordon bleus en natuurlijk onze Klein Zwitserland schnitzel met ui, paprika, champignons en spek.
Ik heet u van harte welkom in ons mooie restaurant!
Wilco Cilon
Met smakelijke groet,
Het team van Klein Zwitserland


